Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

 

Silo day Veturitallilla lauantaina 29.6.2019 klo 14 – 20

Lisätty 20.06.2019

 

Musiikki- ja taidetapahtuma Veturitallin piha-alueella sekä sisätiloissa (os. Paalikatu 3).

Tapahtumassa mm. katukirppis, potrettiparkki (maksuton potretti sähköpostiisi), kierrätystaidetta sekä elävää musiikkia.

Tapahtuma on maksuton ja päihteetön.

Esiintyjät:

MC WORDUP x DJ EVILBEATS (Oakland, CA & Oulu)
https://www.youtube.com/watch?v=YAaB6DXb1OA

FUCK-USHIMA (Tampere)

https://www.youtube.com/watch?v=Jj39FpvdNGE

KURITUS (Oulu)

https://www.youtube.com/watch?v=Xu3XFMmUIto

APES ON PARADE (Oulu)


DUNES (Tampere)

https://dunesss.bandcamp.com/releases?fbclid=IwAR1F6NTU6cltgxUH7jdjs9A_hwTBkW0AFEpLiX1sbQx5F4gFn7xV-H9HhFk

Lue kokonaan »

Alin ja Hanin lempieläimet / Ali iyo Hani xaywanka eyjecel yihin - kirja on julkaistu

Lisätty 20.06.2019

 

 

Yhteisöllisesti tuotettu Alin ja Hanin lempieläimet / Ali iyo Hani xaywanka eyjecel yihin - kirja on valmistunut ja sitä on saatavilla maksutta / postikuluja vastaan. 

Kirja on pienille lapsille suunnattu somalin- ja suomenkielinen lastenkirja. Kirjan tapahtumat kuvaavat tavallisia asioita somaliperheen arjesta talvisessa Suomessa. Sen päähenkilöt ovat kolme ja viisi vuotta. Kirjassa on 34 sivua ja siinä on värikuva jokaisella aukeamalla.

Kirjaa voi tilata alla olevalla tilauslomakkeella postikulujen hinnalla tai käydä hakemassa Kulttuurivoimalan toimistolta arkipäivisin klo 9-16 välisenä aikana osoitteesta Paalikatu 3,90520 Oulu. Jos tilauslomake ei näy, paina lue kokonaan -linkkiä. 

 

Lue kokonaan »

Veturitallin Taidepajan avoimet ovet maanantaisin klo 14-18

Lisätty 31.05.2019

 

3.6.2019 alken kesämaanantaisin Veturitallin Taidepajan ovet aukeavat omaehtoisen taiteen tekemisen käyttöön
Taidepaja on avoinna niin lapsille kuin aikuisillekin maanantaisin klo 14-18. Nähdään Veturitallilla

Lue kokonaan »

Retkikerhon retki Hailuodon Marjaniemeen 27.6.2019

Lisätty 24.05.2019

Retkikerhon retki Hailuodon Marjaniemeen ja emutarhalle 27.6.2019!

Retkelle lähdetään klo 9:15 Meri-Toppilasta Kulttuurivoimalan Veturitallilta (os. Paalikatu 3) ja paluu tapahtuu samaan paikkaan n. klo 15:45.

Retki on kaikille avoin ja osallistumismaksu on 1 €.

Ilmoittautuminen oheisen linkin kautta.

 

Toimintaa tukee: Oulun kaupunki / Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta

Lue kokonaan »

OMAKUVIA MERI-TOPPILASTA

Lisätty 14.05.2019

 

OMAKUVIA MERI-TOPPILASTA on lasten ja nuorten Farshaxanka-taideprojektin näyttely Asukastupa Alvarissa Meri-Toppilassa. Näyttely pitää sisällään materiaalia koko teosprosessista aina erilaisista piirustusharjoituksista ja luonnoksista valmiisiin teoksiin.

Lue kokonaan »

Toppilan Tohinat 21.5. klo 17-19

Lisätty 14.05.2019

 

Toppilassa tohisee taas! Ankkurin koulun (Kauppaseurantie 2) pihalla luvassa pihapelejä, poniajelu, taikuri, ulkopelejä, makkaran paistoa, kasvomaalausta, pihakirppis ym hauskaa koko perheelle. Pihakirppis on myyjille ilmainen ja toimii viltti maahan ja tavaraa myyntiin -periaatteella. Tällä kertaa voit myös halutessasi osallistua tuomalla mukaan omaa ohjelmaasi. Minkälaista ohjelmaa itse haluaisit nähdä koko perheen tapahtumassa? Rohkeasti mukaan järjestämään!

 

Tervetuloa viihtymään!

Lue kokonaan »

Kokeileva Taidegrafiikka -työpajat toukokuussa 2019 (KURSSI TÄYNNÄ)

Lisätty 04.04.2019

AIKA: Keskiviikkoisin klo 14.30-18.30 (kokeneemmat tekijät voivat sovittaessa työskennellä itsenäisesti klo 21 asti)
PÄIVÄT: 8.5., 15.5., 22.5. &  29.5.
PAIKKA: Kulttuurivoimalan Taidepaja, Paalikatu 3, Meri-Toppila

PÄIVÄGRAFIIKKAA VETURITALLIN TAIDEPAJALLA

Taidegrafiikan ryhmän tarkoituksena on tukea matalan kynnyksen taideharrastusta. Kokeilevalla otteella toteutettava taidegrafiikka on monimuotoista, luovaa ja kierrätysmateriaaleja hyödyntävää taiteen tekemistä. Monipuolisten tekniikkamahdollisuuksien joukosta on jokaisella mahdollisuus löytää itselleen ja omalle ilmaisulleen sopiva menetelmä.

Lue kokonaan »

Liikkeellä kuvaan -lyhytkurssi 26.-28.4.2019

Lisätty 04.04.2019

JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry ja Oulun taidemuseo järjestävät yhteistyössä Liikkeellä kuvaan -lyhytkurssin, jossa yhdistyy osallistujan oma liike suhteessa koettuihin maalauksiin sekä hetkessä luotuun äänimaailmaan. Tekijöinä ovat: Liisa Heikkinen (liike/ JoJo), Anna Koivukangas (kuva/ Kulttuurivoimala), Petri Miettinen (ääni/ Kulttuurivoimala).

Kurssin muoto on kaksi harjoituskertaa (2 x 2h) sekä taidemuseossa tapahtuva improvisaatio ja liikkeellinen maalaushetki (3h). Kurssi siis jakautuu kahteen osaan: kurssille osallistuville tarkoitettuihin LIIKE-työpajoihin Oulun City Dancella sekä Oulun taidemuseossa järjestettävään osioon. Kurssille osallistuakseen ei tarvitse tanssitaustaa. Paikkoja on rajoitetusti.

Oulun taidemuseon tapahtumaa 28.4. pääsee seuraamaan taidemuseon pääsylipun hinnalla ja se on osa Kansainvälinen tanssin päivä Oulun taidemuseolla -tapahtumaa.

Lue kokonaan »

Isien, äitien ja lasten talvipäivä Toppilassa, 7.3.2019 klo 13 – 16

Lisätty 04.03.2019

 

Kaikille avoin ja pääsymaksuton hiihtolomaviikon talvitapahtuma tarjoaa monenlaista mukavaa. Tule tutustumaan lumenveiston ja tikkunukkejen maailmaan. Tervetuloa!

Lue kokonaan »

Kulttuurivoimala sai uuden puheenjohtajan

Lisätty 03.03.2019

 

Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry:n 1.3.2019 pidetty vuosikokous valitsi Sami Hännisen yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Hänninen on vuonna 2000 perustetun yhdistyksen historian toinen puheenjohtaja.  Kulttuurivoimalan pitkäaikainen puheenjohtaja Kari Lunnas luopui tehtävästään hymyssä suin yhdistyksen tulevaisuuteen vahvasti luottaen. Kulttuurivoimalan hallitukseen valittiin entisen puheenjohtajan Kari Lunnaksen lisäksi Petteri Heikkinen sekä erovuoroisista Anna Koivukangas ja Christian Mauchauffee. Hallituksessa jatkavat edelliseltä kaudelta Sanna Kuusirati sekä Pirjo Roponen-Lunnas.  Hallituksen järjestäytymiskokous pidetään viikolla 10. 

Lue kokonaan »