Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kokeileva Taidegrafiikka -työpajat toukokuussa 2019 (KURSSI TÄYNNÄ)

Lisätty 04.04.2019

AIKA: Keskiviikkoisin klo 14.30-18.30 (kokeneemmat tekijät voivat sovittaessa työskennellä itsenäisesti klo 21 asti)
PÄIVÄT: 8.5., 15.5., 22.5. &  29.5.
PAIKKA: Kulttuurivoimalan Taidepaja, Paalikatu 3, Meri-Toppila

PÄIVÄGRAFIIKKAA VETURITALLIN TAIDEPAJALLA

Taidegrafiikan ryhmän tarkoituksena on tukea matalan kynnyksen taideharrastusta. Kokeilevalla otteella toteutettava taidegrafiikka on monimuotoista, luovaa ja kierrätysmateriaaleja hyödyntävää taiteen tekemistä. Monipuolisten tekniikkamahdollisuuksien joukosta on jokaisella mahdollisuus löytää itselleen ja omalle ilmaisulleen sopiva menetelmä.

Ohjaajan ja kanssa oppijoiden yhdessä muodostama  kannustava ilmapiiri ja omista teoksista saatu esteettinen palaute innostaa jatkamaan pitkäjänteisyyttä vaativan ja kehittävän harrastuksen parissa. Yhdessä tekeminen lisää sosiaalista vuorovaikutusta ja on voimauttavaa. Kokemuksia jaetaan edelleen grafiikan tekijöiden omassa Facebook-ryhmässä.

Kokemuksen karttuessa Veturitallin taidepajan tilaa ja grafiikan prässiä on mahdollista vuokrata myös omaan käyttöön.

SISÄLTÖ: Lähestymiskulma aiheeseen on kokeileva, "taidegrafiikan laaja käsite". Työpajoissa sovelletaan erilaisia tekniikoita oman kiinnostuksen pohjalta (esim. collagrafia, carborundum, monotypia, linokaiverrus, sekatekniikat jne). Pääpaino on rentouttavassa työskentelyssä: Voit oman kiinnostuksen mukaan joko työstää yhtä tai useampaa teosta tai vain kokeilla erilaisia menetelmiä / keskittyä värikokeiluihin jne. Emme tee työpajassa syövytyksiä emmekä käytä happoja, vaan työskentelemme mahdollisimman myrkyttömin menetelmin. Hyödynnämme kierrätysmateriaaleja sekä kokeilemme erilaisia vedostustapoja.

Sopii erityisesti aikaisempiin Kokeilevan taidegrafiikan työpajoihin osallistuneille, mutta myös uudet ovat tervetulleita: osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta taidegrafiikasta – toisaalta jo grafiikkaa tehneet voivat löytää itselleen uusia toteutusmahdollisuuksia ja voivat vaikkapa työstää edelleen vanhoja painolaattojaan tai vedoksiaan.

Ohjaajana kuvataiteilija Anna Koivukangas. Kurssia tukee Oulun kaupunki / Kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta.

HINTA: 40 euroa Kulttuurivoimalan jäsenet / 50 eur ei-jäsenet. (Yhdistyksen jäsenmaksu on 10 euroa; työttömillä ja opiskelijoilla 5 euroa – halutessasi voit liittyä jäseneksi ilmoittautumisen yhteydessä).

Hinta sis. värit ja tarvikkeet sekä syväpainopaperia. Paljon vedostavien kannattaa hankkia myös omaa paperia.

ILMOITTAUTUMINEN: Kurssi on täynnä, ilmoittautumisia ei oteta enää vastaan.

TIEDUSTELUT: Kurssin sisältöä, materiaaleja yms koskevat tiedustelut suoraan ohjaajalle: Anna Koivukangas anna.koivukangas(a)kulttuurivoimala.fi tai puh. 0400 292 681.