Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Seniorikerho

Lisätty 13.12.2017

Asukastupa Alvarin kerhotoimintaan kuuluva seniorikerho järjestetään tiistaisin klo. 13:30 – 15:00. Joulukuun alussa seniorikerhossa askarreltiin joulukortteja. Kesällä kerholaiset ovat käyneet esimerkiksi retkellä Hailuodossa sekä makkaranpaistossa. Elokuva- ja teatterireissuja järjestetään silloin tällöin.

Ensimmäisten kerholaisten astuessa sisään tunnelma on todella rento ja kerholaiset iloitsevat tavatessaan toisiaan. Jotkut heistä tuntevat toisensa jo ennestään ja pitävät kerhoa viikottaisena tapaamispaikkanaan, jotkut ovat tutustuneet kerhon myötä. Osa on kulkenut kerholla jo neljän vuoden ajan joka tiistai. Asukastuvan täyttää paistuvan pullan tuoksu. Tunnelma on hyvin vilpitön ja seniorit juttelevat naurussa suin mukavia sekä keskenään että myös meille nuoremmalle väelle. Paikka muuttuu nopeasti kodikkaammaksi ja kerholaiset selvästi nauttivat olostaan.

Joulukorttien askartelu on päivän aihe ja ohjaaja tuo pöytiin erilaisia askartelutarvikkeita. Pullakahvien lomassa kerholaiset alkavat hommiin. He neuvottelevat keskenään parhaasta lähestymistavasta; pitäisikö ommelta käyttää apuna? Koristeita on paljon erilaisia, mikä olisi paras yhdistelmä?

Toiminta seniorikerholla on varsin itsenäistä. Alkuaikoina kerholaiset tahtoivat että heitä ohjataan, he halusivat että ohjaajilla on joka viikko antaa heille selkeää tehtävää ja selkeää ohjeistusta tehtävään liittyen. Asiat muuttuivat suhteellisen nopeasti. Nykyään kerholaiset ovat paljon enemmän mukana ideoimassa sitä, mitä he tahtovat tehdä. Kerholaiset halusivat esimerkiksi järjestää omat itsenäisyyspäiväjuhlansa, ja sehän sopi. Juhlat järjestettiin yhteisvoimin koko Kulttuurivoimalan kanssa 29.11 ja he osallistuivat järjestelyihin aktiivisesti. Kerholaiset vaikuttavat hyvin pirteiltä ja ovat todella hyvillään saamastaan vapaudesta osallistua siihen, mitä kerhossa tehdään.

Tehdessäni muistiinpanoja älypuhelimellani eräs senioreista tuumasi että minun pitäisi laskea puhelin pois kädestäni ja osallistua. "Nuoret nykyään vain näpräävät luurejaan, menee elämä ohi silmien kun ympärilläkin tapahtuu jatkuvasti." Ymmärrän hänen pointtinsa. Lasken siis luurin pois kädestäni, otan kahvikupin ja osallistun. Ja miksipä ei, näin leppoisessa porukassa.

Koskelan suuralueen asukastupa Alvari aloitti toimintansa 2009 osana Kulttuurivoimalan toimintaa.Alvari järjestää erilaisia palveluita mahdollisuuksien mukaan. Vuoden 2017 talvella Alvarissa järjestetään esimerkiksi ompelua ja kerhotoimintaa. Maahanmuuttajille toimii Alvarissa ulkopuolisten järjestämänä oma lukupiiri joka totuttaa suomen kieleen mukavassa ympäristössä. Tilaa voi käyttää myös kokoustilana tai sen voi varata kahvittelutilaksi yksityistilaisuuksiin. Alvarissa järjestetään myös ATK-opastusta tiistaisin klo. 12:30 - 13:30, sekä torstaisin klo. 12:00 – 13:00, kaikille sitä tarvitseville. Tila on ilmainen, mutta mahdolliset palvelut kuten ruoka tai kahvi ovat maksullisia.

Alvari toimii osoitteessa kuorimokatu 1 (posti: sihtikuja 2).