Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kulttuurisiilo

 

Kulttuurivoimala - Culture Power Station ry:n tarkoituksena on muuttaa Meri-Toppilassa sijaitseva Toppila oy:n entinen siilorakennus yhteisötaiteen kehittyväksi keskukseksi. Muutos on tarkoitus toteuttaa pohjautuen kulttuuriekologiseen suunnitelmaan, asukasyhteisön ja hankkeeseen liittyvän yhteisön voimin. Kulttuurisiilon korjaus- ja muutossuunnitelman on laatinut arkkitehti Heikki Riitahuhta. 


Kulttuurisiiloa kunnostetaan rinnakkain rakennuksessa tapahtuvan kulttuuritoiminnan kanssa.
Kulttuurisiilo on yhteisötaideteos, joka syntyy pitkäjänteisenä, avoimena ja yhteisöllisenä prosessina.

Ouluun vuonna 1931 valmistunut oy Toppilan selluloosatehdas oli ensimmäinen Alvar Aallon suunnittelemista teollisuuskohteista.

Kun aluetta kaavoitettiin uudelleen asuinalueeksi 1990-luvun vaihteessa,  keskeisimmät teollisuusrakennukset merkittiin suojeltaviksi. Oulun kaupunki on myöntänyt Toppilan siilorakennuksen varauksen Kulttuurivoimala - Culture Power Station ry:lle. Ehtona on ollut, että varaaja esittää alustavan suunnitelman 2009, ja käyttö alkaa syyskuussa 2011.

Katso tästä: Kulttuurisiilon ääni- ja valoinstallattio vuodelta 2009

Katso tästä Heikki Riitahuhdan laatima korjaus- ja muutossuunnitelma: Kulttuurisiilo - Käyttötarkoituksen muutos ja kulttuuriekologinen korjaussuunnitelma