Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Yhteisöllinen lastenkirja

 

 

Yhteisöllisesti tuotettu Alin ja Hanin lempieläimet / Ali iyo Hani xaywanka eyjecel yihin - kirjaa  on saatavilla maksutta / postikuluja vastaan. 

Kirja on pienille lapsille suunnattu somalin- ja suomenkielinen lastenkirja. Kirjan tapahtumat kuvaavat tavallisia asioita somaliperheen arjesta talvisessa Suomessa. Sen päähenkilöt ovat kolme ja viisi vuotta. Kirjassa on 34 sivua ja siinä on värikuva jokaisella aukeamalla.

KIRJAN PAINOS ON LOPPUNUT! Kirjaa ei voi toistaiseksi tilata. 

 

Tietoa Yhteisöllisestä lastenkirjaprojektista

Yhteisöllinen lastenkirjaprojekti oli Opetushallituksen rahoittama hanke maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseen. 

Kulttuurivoimala toteutti yhteisöllisin menetelmin lastenkirjan, johon tuli somalin- ja suomenkielinen teksti sekä vesivärimaalauksista koostuva kuvitus. Kirjan sisällöt syntyivät työryhmän keskustelujen pohjalta. Sisällöistä vastaava työryhmä koostui viidestä somalitaustaisesta henkilöstä sekä irakilaistaustaisesta kuvittajasta. Lisäksi projektilla on koordinaattori sekä taittaja.


Kirjan tekstin somalinkielen oikoluku tehtiin yhteistyössä Pohjois-Suomen somalialaisen tukiyhdistyksen kanssa. Tekstin helppolukuisuuden sekä tarinasisällön mielenkiintoisuuden varmistamisen suhteen on tehty yhteistyötä Meri-Toppilan alueen maahanmuuttajaperheiden kanssa, jotka ovat löytyneet MLL PerhePesä Toppilan kontaktien kautta.

Kirjan tarina kertoo kahdesta somalilapsesta Alista ja Hanista ja heidän arkipäivästään talvisessa Suomessa. 

Kirja julkaistiin toukokuussa 2019  ja sitä voi tilata tältä sivulta löytyvällä lomakkeella postikuluja vastaan. 

Lisätietoa: 
Sami Hänninen: sami.hanninen@kulttuurivoimala.fi